Tíz százaléknál is magasabb hozam sem lehetetlen

Egyre népszerűbbek a lakástakarék módozatok, és az emberek felismerik, hogy milyen nagy jelentősége, haszna van egy hosszabb távra indított takarékoskodásnak. manapság egy jó lakástakarék módozat, ha állami támogatással párosul. akár 13-14 százaléknyi hozammal is kecsegtet.

Sajnos azt be kell látni, hogy manapság a lakástakarék igénybevételi lehetőségeivel kapcsolatban igen kicsi a népszerűsítés, a tájékoztatás, épp e miatt főként azok tudnak élni a lehetőséggel, akik bankszámlával rendelkeznek, mert ezeket az embereket első kézből tudják a pénzintézetek tájékoztatni, legalább is az OTP lakástakarék esetében az ügyfelek a bankszámlával rendelkezők köréből kerülnek ki mintegy 95 százalékban. Ők már tudják, hogy akár tíz százaléknál magasabb hozam sem lehetetlen.

A szerződéskötések alapján azt lehet tapasztalni, hogy egyre többen értik meg a hosszabb távú takarékoskodás jelentőségét. A megtakarítási idő rövid idő alatt 6 évre növekedett átlagban, és ezzel együtt nő folyamatosan a megtakarítások összege is, mégpedig az elmúlt egy év alatt ez közel 20 százalékot ugrott.

A felmérésekkor az derült ki, hogy a választ adók közül hatvan százalékos arányban kötnének szívesen lakástakarék szerződést, 20 százalékban pedig már rendelkeznek ilyen módozattal. A népszerűség legfőbb oka nyilvánvalóan az OTP lakástakarék esetében is, hogy amennyiben állami támogatással összekötött a konstrukció, akkor akár tíz százaléknál is magasabb hozam sem lehetetlen.