Európa gáztartalékai ijesztően alacsonyan


Az Európai Földgáz-infrastruktúra Szövetség (GIE) 25 ország 68 földgáz-infrastruktúra (gázvezeték, gáztározó és cseppfolyós földgáz terminál) üzemeltető vállalatát képviselő szervezet friss adatai szerint, az utóbbi tíz év legalacsonyabb szintjére csökkentek az európai gáztartalékok.

Biztosítási szerződésben a közlési kötelezettség


A biztosítási szerződések minden esetben tartalmazzák a szerződő felek legfontosabb adatait, a biztosítási kockázatvállalást, a biztosítási díjat, a jogokat és kötelezettségeket. Mielőtt aláírja a szerződést, ezeket az adatokat meg kell adni, és le kell ellenőrizni ezért lényeges, hogy minden szakkifejezést pontosan megismerjen. Fontos, hogy az adatai pontosak legyenek, hogy megismerje a jogait, és hogy tisztázott legyen a biztosítási szerződésben a közlési kötelezettség fogalma is.

Megszülettek a fenntartható biztosítás alaptézisei


A mai világban az élhetőség szempontjából az egyik legfontosabb tényező a fenntarthatóság. Megszülettek a fenntartható biztosítás alaptézisei is, mely esélyt adhat a biztosító társaságoknak is a nagyobb társadalmi szerepvállalásra. Fontos a szolgáltatások terén olyan termékek bevezetése, kifejlesztése, melyek követik a fogyasztói igényeket a biztosítási piacon is. Nemrégiben egy Rio de Janeirói konferencián mutatták be, hogy jelenleg hol tart a fenntartható biztosítás kidolgozottsága, illetve a szakemberek ismertették a főbb irányvonalakat.

A legtöbb magyar előnyben részesíti a készpénzfizetést


Ha arról van szó, hogy mindennap költünk valamit, akkor Magyarországon 10-ből csak 4 ember használ vagy szereti jobban a bankkártyát és 57 százalék szereti jobban a készpénzt. Ebben a felmérésben több mint 30 ezer embert kérdeztek meg a vásárlási szokásairól. Körülbelül harmincegy európai ország közül nyolcban a magyarokhoz képest nagyobb arányban preferálják a készpénzhasználatot.