A legtöbb magyar előnyben részesíti a készpénzfizetést


Ha arról van szó, hogy mindennap költünk valamit, akkor Magyarországon 10-ből csak 4 ember használ vagy szereti jobban a bankkártyát és 57 százalék szereti jobban a készpénzt. Ebben a felmérésben több mint 30 ezer embert kérdeztek meg a vásárlási szokásairól. Körülbelül harmincegy európai ország közül nyolcban a magyarokhoz képest nagyobb arányban preferálják a készpénzhasználatot.


Akiket ki lehet emelni, azok a görögök. Viszont említeni kell a sorban az ukránokat is, akik szintén kiemelkedőek sokszor fizetnek kp-vel.

A magyar kártyatulajdonosok legnagyobb része általában egy bankkártyával rendelkezik. A többi rész több hitelkártyával, bankkártyával rendelkezik egyszerre. Azonban a készpénzzel való fizetés praktikusabb a magyarok szerint és nagy százalékuk tényleg így gondolja, hiszen valamiért a bankkártyás használatot nem tartják olyan gyorsnak vagy kézenfekvőnek. Körülbelül az európai átlagnak megfelelő ez az arány ami most Magyarországon van.

Tehát ezekből az adatokból kiderül, hogy milyenek a fizetési szokások itthon, és ha a következőkben érdeklik önt a magyar vásárlási szokások, akkor nyugodtan nézzen vissza, hogy ha szeretne hogy idejében értesülni a legjobb hírekről, mert az összes friss infó itt azonnal elérhető.